Serumul este un produs cosmetic care se deosebeste de crema prin 2 elemente: are o textura lichida si contine o concentratie mai mare de ingrediente cu principii active.

Mai jos gasesti 3 dintre cele mai intalnite mituri despre acest produs:

1. Daca folosesti crema, nu mai trebuie sa folosesti si serum.

Fals. Crema si serumul nu sunt produse care se exclud reciproc, ci care se completeaza. Daca o crema atinge doar nivelul superficial al pielii, serumul ajunge in straturile cele mai profunde ale pielii, astfel ca cele 2 produse merg mana in mana daca iti doresti efecte benefice pentru tenul tau pe termen lung.

2. Serumul se foloseste doar pentru remedii anti-imbatranire.

Fals. Un serum poate fi folosit indiferent de varsta imediat ce apare o problema a pielii care trebuie tratata. Desigur ca varsta este esentiala in alegerea unui serum potrivit: o tanara cu acnee va opta pentru un serum cu extract de ceai alb si musetel spre deosebite de o persoana trecuta de 40 de ani care va alege un serum pe baza de colagen cu efect de anti-imbatranire.

3. Cu cat un serum este mai scump, cu atat este mai bun.

Fals. Un alt mit legat de serum este ca pretul costisitor este direct proportional cu calitatea sa.

Adevarul este ca eficienta unui serum se masoara in calitatea si concentratia principiilor activie Chiar daca cele mai performante ingrediente active tind sa fie mai scumpe, acesta nu este neaparat un criteriu de baza in alegerea serumului potrivit.